Hoppa till innehåll Hoppa till sidfoten

Möt våra medarbetare

Rättsmedicinalverket har cirka 600 medarbetare på olika arbetsplatser runt om i Sverige. Här finns bland annat läkare med en eller flera specialiteter, psykologer, forensiska socialutredare, kemister, biomedicinska analytiker och sjuksköterskor. Gemensamt för samtliga är ett högt expertkunnande. Här möter du några av dem.

  • rmv-rättsgenetik-Andreas Tillmar-docent i rättsgenetik vid Rättsmedicinalverket

    Andreas Tillmar, rättsgenetiker och molekylärbiolog

    Andreas är teknisk molekylärbiolog och docent i forensisk genetik.
    I kärnan på varje cell i våra kroppar finns den genetiska kod som påverkar vilka vi är och avslöjar vårt ursprung. Forskaren Andreas Tillmar har studerat koden och förbättrat skärpan i släkt- och faderskapsundersökningar.

  • Angelica Johansson

    Angelica Johansson, rättsmedicinsk utredare

    Angelica Johansson lär sig nya saker och får aha-upplevelser varje dag. Angelica gillar ett mysterium och att få vara med och ta reda på vad som har hänt en död person och hur. Arbetsglädjen är som störst när hon får en anhörig till den döde att må bättre.

  • Carl Calle Söderberg rättsläkare och forskare vid Rättsmedicinalverket

    Calle Söderberg, forskare och rättsläkare

    Carl ”Calle” Söderberg är rättsläkaren som började forska redan under specialistutbildningen. Hans forskningsarbete har lett till Rättsläkare kan göra säkrare bedömningar i förgiftningsfall med droger och läkemedel.

  • Daniel Karlberg, forensisk socialutredare

    Daniel Karlberg arbetar som forensisk socialutredare i det rättspsykiatriska utredningsteamet. Han gör levnadsbeskrivningar och sociala utredningar och arbetar tillsammans med rättspsykiater, psykologer och utredande kontaktpersoner. Allt för att undersöka om en person lider av allvarlig psykisk störning.

  • ung kvinna i laboratoriemiljö

    Frida Juhl, biomedicinsk analytiker

    En biomedicinsk analytiker har ett dolt arbetsområde, men kan spela en avgörande roll i utredningen av dödsorsaker och dödssätt vid rättsmedicinska obduktioner. För Frida Juhl är det lite av ett drömjobb att arbeta på Rättsmedicinalverket då hon brinner för att kunna leverera svar i dödsfallsutredningar och utveckla kvalitetsarbetet.

  • Jesper, samordningschef för rättsmedicin

    Jesper Greby, samordningschef för rättsmedicin

    Ny vävnad kan rädda liv, berättar Jesper Greby som är rättsmedicinsk enhetschef och donationssamordnare. Sverige är i det närmaste självförsörjande när det gäller vävnad för transplantation. En stor orsak till det är Rättsmedicinalverkets arbete med vävnadsdonation.

  • Johan Larsson

    Johan Larsson, rättspsykiater

    Rättspsykiatern Johan Larsson trivs i det teamarbete som han är en del av. Men i den utredande rättspsykiatrin är det i slutänden alltid Johans beslut som specialistläkare, som är avgörande.

  • Katharina Sjölin. rättsläkare

    Katharina L Sjölin, rättsläkare

    Katharina L Sjölin är läkare i rättvisans tjänst. När inträffade döden? Vad kan ha orsakat den? Hur kan de allvarliga skadorna på kroppen ha uppkommit? Att svara på frågor om döden är rättsläkarens viktigaste uppdrag.

  • Kristina Sygel, rättspsykiater

    Kristina Sygel är rättspsykiater på Rättsmedicinalverkets rättspsykiatriska undersökningsenhet i Stockholm. Hon leder rättspsykiatriska undersökningar av personer som begått brott och kommer nära de som undersöks som ofta är i en mycket utsatt situation.

  • Porträtt på Nina Dahlin, it-projektledare på it-enheten.

    Nina Dahlin, projektledare på it- och digitaliseringsenheten

    Nina Dahlin arbetar på it- och digitaliseringsenheten som projektledare och förvaltningsledare. Nina driver it-projekt, ansvarar för att förvalta myndighetens it-system och löser användarnas digitala problem.

  • Porträtt på Rebecca Gahn, rättsodontolog vid Rättsmedicinalverket.

    Rebecca Gahn, rättsodontolog

    Rebecca Gahn är rättsodontolog, eller rättstandläkare som det också kallas. Hon identifierar döda som polisen ännu inte vet vem det är. Hon arbetar även med identifikation vid händelser och katastrofer med många döda.

  • Sarah och Ylva i intervjusituation sittande med vit gardin i bakgrunden

    Sarah Ingvarsson, kemisk analystekniker och Ylva Forslund, laborant

    Sarah Ingvarsson, analytisk kemist och Ylva Forslund, laborant jobbar båda på Rättsmedicinalverkets rättskemiska laboratorieenhet i Linköping. Ett viktigt jobb där analysresultaten ger svar till bland annat polisen, sjukvården och kriminalvården.

  • Sofia Olsson, sjuksköterska

    Sofia Olsson arbetar som sjuksköterska på rättspsykiatriska undersökningsenheten i Stockholm. Huvuduppdraget som sjuksköterska är inte främst att vårda individerna eftersom det handlar mer om observation, det är den rättspsykiatriska undersökningen som står i fokus. Det ställer andra krav på jobbet.

  • Thommie Nilsson, rättsmedicinsk assistent

    Thommie jobbar som rättsmedicinsk assistent på den rättsmedicinska enheten i Göteborg. Han assisterar rättsläkare vid obduktioner men arbetar också med vävnadsdonation och har mycket kontakt med anhöriga.

  • Tobias Lihoff, psykolog

    Lihoff är psykolog på den rättspsykiatriska enheten i Stockholm. Han medverkar i de rättspsykiatriska utredningarna och gör bland annat begåvningstest på de intagna. Ett spännande och varierat jobb med ibland svåra bedömningar.