Hoppa till innehåll Hoppa till sidfoten
Skicka in din fråga till våra experter.
mer

Fråga våra experter

2022-09-13

Vår podd "Döden, hjärnan och kemisten" har kommit ut med 12 avsnitt och nu bjuder vi in dig som lyssnare att ställa frågor.

Poddavsnitten har handlat om allt från läkemedelsförgiftningar och identifiering av avlidna till hur en rättspsykiatrisk undersökning går till och hur vanligt det är med styckmord. Det har varit ett stort gensvar från er lyssnare och vi är jätteglada att så många är intresserade av våra frågor och vill ta del av Rättsmedicinalverkets experters kunskap och erfarenhet.

Nu finns chansen för dig att ställa en fråga direkt till våra sakkunniga. Vi sätter ihop panel av experter som kan ge dig svar på dina frågor om rättskemi, rättsmedicin, rättspsykiatri och rättsgenetik. Vilket drogfynd är vanligast hos avlidna? Hur kan man avgöra dödstidpunkt? Kan man fejka en allvarlig psykisk störning?  Hur fungerar DNA-identifiering? Ingen fråga är för liten eller för stor, men på grund av sekretess kan vi inte uttala oss om enskilda fall.

Hur gör jag för att ställa min fråga? Du går helt enkelt in på vår webbsida www.rmv.se/fragaexperten och fyller i formuläret som ligger där.  Det går också bra att skicka mejl till kommunikation@rmv.se eller skicka meddelande till Rättsmedicinalverket på Linkedin och Facebook. Gör det senast den 27 september. Poddavsnittet med expertsvaren kommer sedan att spelas in och publiceras i början av oktober.

Här hittar du alla våra poddavsnitt