Hoppa till innehåll Hoppa till sidfoten

Våra rapporter

Här hittar du rapporter från våra verksamheter.

Om du letar efter tidigare rapporter ber vi dig kontakta oss via kommunikation@rmv.se

  • LSI-R

    Den svenska versionen av LSI-R och psykiskt störda lagöverträdare

    Den svenska versionen av LSI-R och psykiskt störda lagöverträdare. Reliabilitet och prediktiv validitet.
    Författare: Git Olofsson, Anna-Kari Sjödin och Thomas Nilsson

    The Level of Service Inventory-Revised, LSI-R, är ett så kallat tredje generationens risk-and need-instrument internationellt etablerat inom kriminalvård och rättspsykiatri. Den svenska manualen har utvecklats i samarbete mellan Rättsmedicinalverket och skalans kanadensiska upphovsmän James Bonta och Don Andrews. Rättsmedicinalverket har sedan 2008 de svenska rättigheterna till LSI-R.

  • Kemisk analys av toxiner

    Kemisk analys av toxiner. Populärvetenskaplig sammanfattning

    Under perioden 2012 – 2014 har den rättskemiska verksamheten deltagit i ett myndighetsgemensamt projekt finansierat av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB).

    Projektet har haft arbetstiteln ”Kemisk analys av toxiner” och de myndigheter som medverkat förutom Rättsmedicinalverket är Sveriges Kommuner och Landsting (SKL), Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA), Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI) och Livsmedelsverket.

  • Research Work

    Research Work

    Published by the Department of Forensic Toxicology National Board of Forensic Medicine 1956 - 2013.

    Compiled by professor Alan Wayne Jones.

  • Rättspsykiatriska bedömningar i praktiken

    Rättspsykiatriska bedömningar i praktiken

    Rättspsykiatriska bedömningar i praktiken – vinjettstudie och uppföljning av över 2000 fall (RMV-rapport 2013:1). Vinjettstudie och uppföljning av över 2 000 rättspsykiatriska undersökningar år 2007-2011.
    Författare: Joakim Sturup, Kristina Sygel och Marianne Kristiansson.

    Som del i det kontinuerliga kvalitets- och utvecklingsarbetet vid den rättspsykiatriska undersökningsenheten i Stockholm har här två kvalitetsstudier publicerats i en rapport. Studierna består av en vinjettstudie och en kvalitetsuppföljning av alla rättspsykiatriska undersökningar under åren 2007 till 2011.

  • Gärningsbeteende och allvarlig psykiatriskt störning

    Gärningsbeteende och allvarlig psykisk störning - gärningsanalys inom den utredande rättspsykiatrin

    Medarbetare på den rättspsykiatriska enheten i Stockholm har inom ramen för det löpande kvalitetsarbetet kartlagt betydelsen av gärningsbeteende vid rättspsykiatrisk undersökning.

    Ur resultaten framgår att faktorer som kan anses vara viktiga vid APS-bedömningen är till exempel kort avstånd till gärningsplatsen, nykterhet, typ av dag och efterbrottsbeteende.