Hoppa till innehåll Hoppa till sidfoten
mer

Rättsmedicinalverket medverkar i försöksverksamhet med ett snabbförfarande i brottmål

2017-10-25

Regeringen har idag gett Rättsmedicinalverket och andra aktörer i rättsväsendet ett uppdrag att tillsammans förbereda och genomföra en försöksverksamhet med ett snabbförfarande i brottmål.

Målet med försöksverksamheten är att lagföringstiden i ett första steg ska kunna halveras för de brott som handläggs inom ramen för snabbförfarandet.

Rättsmedicinalverkets deltagande ska bidra till korta och enhetliga handläggningstider för analyser i de ärenden som omfattas av projektet, exempelvis genom att det utarbetas rutiner för en effektiv logistik.

Jag ser fram emot att vi ska delta i försöksverksamheten tillsammans med de andra aktörerna i rättskedjan, säger Monica Rodrigo, generaldirektör för Rättsmedicinalverket.

Det kommer i första hand att handla om analyser som vår rättskemiska avdelning gör vid till exempel misstankar om ringa narkotikabrott. Vi arbetar redan i dag med att förkorta våra handläggningstider och jag är därför övertygad om att vi kommer att kunna bidra till ett snabbare brottmålsförfarande, säger Monica Rodrigo.

 

Cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats.