Medarbetare på Rättsmedicinalverket
Foto: JKF PHOTO
mer

Att jobba på Rättsmedicinalverket

Låter det spännande att vara en del av Sveriges enda expertmyndighet för rättspsykiatri, rättsmedicin, rättsgenetik och rättskemi? Rättsmedicinalverket är en viktig aktör i rättskedjan och bidrar till ett rättssäkert samhälle. Läs om hur det är att jobba hos oss.

Vi finns på sex orter i landet och har cirka 470 kunniga och engagerade medarbetare, vars opartiska bedömningar på vetenskaplig grund hjälper rättsväsendet med undersökningar och bedömningar.

Hos oss finns så många som 65 olika yrkesroller.
Yrkesroller
Möt våra medarbetare

Medelåldern bland Rättsmedicinalverkets medarbetare är cirka 45 år. Knappt 20 procent av medarbetarna har en utländsk bakgrund och drygt 60 procent är kvinnor.

Möjlighet att utvecklas, förmåner och goda villkor

Hos oss får du möjlighet att arbeta i en professionell miljö med hög kvalitet och möjligheter att utvecklas. Vi tycker att det är viktigt med balans mellan arbete och privatliv och våra förmåner omfattar bland annat friskvård, subventionerade läkemedel och goda semester- och pensionsvillkor.

Sök jobb på Rättsmedicinalverket

Du hittar våra senaste lediga jobb på denna sida.
Se alla tjänster vi annonserar om just nu

Vi har begränsade möjligheter att ta emot spontanansökningar – återkom i stället regelbundet hit till vår webbplats för information om lediga jobb.

Specialistutbildning (ST-utbildning) för läkare

Rättsmedicinalverket bedriver också kvalificerad yrkesutbildning. Den svenska specialistutbildningen för läkare inom rättsmedicin, vilken tar cirka fem år, sker till största delen inom verket. Specialistutbildningen för läkare inom rättspsykiatri tar två och ett halvt år.
Specialiseringsutbildning (ST-utbildning) för läkare

Studiebesök och praktik

Vi erbjuder såväl studiebesök som praktik. Är du studerande och önskar göra studiebesök eller praktik inom några av våra verksamheter – ta gärna kontakt med vår HR-partner på respektive enhet. Du når HR-partner genom att genom att ringa växeln, mejla eller skicka ett meddelande via kontaktformuläret nedan. För övergripande frågor om praktikplatser, kontakta HR-specialist Catrine Thudén via någon av nämnda kontaktvägar.

Kontakta Rättsmedicinalverket

  • Telefon:
  • 010-483 41 00
    Telefontid 9–16 vardagar
  • E-post:
  • rmv@rmv.se

Cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats.