Hoppa till innehåll Hoppa till sidfoten

Möt våra medarbetare

Rättsmedicinalverket har drygt 500 medarbetare på olika arbetsplatser runt om i Sverige. Här finns bland annat läkare med en eller flera specialiteter, psykologer, forensiska socialutredare, kemister, biomedicinska analytiker och sjuksköterskor. Gemensamt för samtliga är ett högt expertkunnande. Här möter du några av dem.

 • rmv-rättsgenetik-Andreas Tillmar-docent i rättsgenetik vid Rättsmedicinalverket

  Andreas Tillmar, rättsgenetiker och molekylärbiolog

  Andreas är teknisk molekylärbiolog och docent i forensisk genetik.
  I kärnan på varje cell i våra kroppar finns den genetiska kod som påverkar vilka vi är och avslöjar vårt ursprung. Forskaren Andreas Tillmar har studerat koden och förbättrat skärpan i släkt- och faderskapsundersökningar.

 • Angelica Johansson

  Angelica Johansson, rättsmedicinsk utredare

  Angelica Johansson lär sig nya saker och får aha-upplevelser varje dag. Angelica gillar ett mysterium och att få vara med och ta reda på vad som har hänt en död person och hur. Arbetsglädjen är som störst när hon får en anhörig till den döde att må bättre.

 • Carl Calle Söderberg rättsläkare och forskare vid Rättsmedicinalverket

  Calle Söderberg, forskare och rättsläkare

  Carl ”Calle” Söderberg är rättsläkaren som började forska redan under specialistutbildningen. Hans forskningsarbete har lett till Rättsläkare kan göra säkrare bedömningar i förgiftningsfall med droger och läkemedel.

 • daniel lindstedt-biolog på laboratorieenheten linköping

  Daniel Lindstedt, biolog

  Att använda samma metod varje gång ett specifikt ämne ska spåras i ett laboratorium är helt nödvändigt. En tillförlitlig och pålitlig metod ger alltid ett säkert svar. Daniel Lindstedt ser till att Rättsmedicinalverket har rätt metoder för att analysera läkemedel och droger.

 • emma-åklint-kemisk biolog

  Emma Åklint, kemisk biolog

  I Sveriges enda rättskemiska laboratorium görs varje år cirka 700 000 analyser. Emma Åklint är kemisk biolog och ser till att Rättsmedicinalverkets uppdragsgivare får rättssäkra och objektiva svar på sina frågor

 • Hanna Boman med kaffemugg

  Hanna Boman, sjuksköterska inom rättspsykiatri

  Sjuksköterskan Hanna Boman har sin examen inom ett klassiskt vårdyrke, men hennes arbete är en del i rättskedjan. Inom rättspsykiatrin på Helix i Stockholm står säkerheten och den rättspsykiatriska undersökningen i första rummet.

 • Psykolog Anahid Khaneie vid rättspsykiatrin i Göteborg

  Anahid Khaneie, psykolog

  Psykologen Anahid Khaneie utreder gärningspersoners verklighetsuppfattning och förmåga att inse gärningens innebörd.

 • irena dawidson-rättsodontolog

  Irena Dawidson, rättsodontolog

  Varje år hjälper Rättsmedicinalverket polisen att identifiera hundratals avlidna personer. Oftast är det rättstandläkaren, alltså rättsodontologen, som har lösningen. Varje år hjälper Rättsmedicinalverket polisen att identifiera hundratals avlidna personer. Oftast är det rättstandläkaren, alltså rättsodontologen, som har lösningen. Irena Dawidson berättar om sitt arbete.

 • Johan Larsson

  Johan Larsson, rättspsykiater

  Rättspsykiatern Johan Larsson trivs i det teamarbete som han är en del av. Men i den utredande rättspsykiatrin är det i slutänden alltid Johans beslut som specialistläkare, som är avgörande.

 • Jesper, samordningschef för rättsmedicin

  Jesper Greby, samordningschef för rättsmedicin

  Ny vävnad kan rädda liv, berättar Jesper Greby som är rättsmedicinsk enhetschef och donationssamordnare. Sverige är i det närmaste självförsörjande när det gäller vävnad för transplantation. En stor orsak till det är Rättsmedicinalverkets arbete med vävnadsdonation.

 • Katharina Sjölin. rättsläkare

  Katharina L Sjölin, rättsläkare

  Katharina L Sjölin är läkare i rättvisans tjänst. När inträffade döden? Vad kan ha orsakat den? Hur kan de allvarliga skadorna på kroppen ha uppkommit? Att svara på frågor om döden är rättsläkarens viktigaste uppdrag.

 • Rebecka Teglind skriver på en tavla

  Rebecka Teglind, rättsmedicinsk assistent

  En rättsmedicinsk assistent har som främsta uppgift att assistera rättsläkare vid obduktioner. För Rebecka Teglind handlar arbetet mycket om ödmjukhet och respekt för döden och att kunna förvalta ett stort ansvar som en del av rättskedjan.

 • Sara Öster, ST-läkare på rättspsykiatrin i Göteborg

  Sara Öster, rättspsykiater

  Sara Öster är specialist i rättspsykiatri och psykiatri. Intresset för det mänskliga psyket fick henne att satsa på den dubbelspecialisering som rättspsykiater innebär. Det är en lång väg att gå men inget val hon ångrar.

 • Laila Ibrahim, omvårdnadspersonal på rättspsykiatrin i Göteborg.

  Laila Ibrahim, omvårdnadspersonal

  Omvårdnadspersonal inom den utredande rättspsykiatrin har främst andra uppgifter än att vårda. De observerar och dokumenterar intagna eftersom de ingår i ett team av specialister som utreder en misstänkts psykiska hälsa.

Cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats.