Hoppa till innehåll Hoppa till sidfoten

Möt våra medarbetare

Rättsmedicinalverket har drygt 500 medarbetare på olika arbetsplatser runt om i Sverige. Här finns bland annat läkare med en eller flera specialiteter, psykologer, forensiska socialutredare, kemister, biomedicinska analytiker och sjuksköterskor. Gemensamt för samtliga är ett högt expertkunnande. Här möter du några av dem.

 • rmv-rättsgenetik-Andreas Tillmar-docent i rättsgenetik vid Rättsmedicinalverket

  Andreas Tillmar, rättsgenetiker och molekylärbiolog

  Andreas är teknisk molekylärbiolog och docent i forensisk genetik.
  I kärnan på varje cell i våra kroppar finns den genetiska kod som påverkar vilka vi är och avslöjar vårt ursprung. Forskaren Andreas Tillmar har studerat koden och förbättrat skärpan i släkt- och faderskapsundersökningar.

 • Angelica Johansson

  Angelica Johansson, rättsmedicinsk utredare

  Angelica Johansson lär sig nya saker och får aha-upplevelser varje dag. Angelica gillar ett mysterium och att få vara med och ta reda på vad som har hänt en död person och hur. Arbetsglädjen är som störst när hon får en anhörig till den döde att må bättre.

 • Carl Calle Söderberg rättsläkare och forskare vid Rättsmedicinalverket

  Calle Söderberg, forskare och rättsläkare

  Carl ”Calle” Söderberg är rättsläkaren som började forska redan under specialistutbildningen. Hans forskningsarbete har lett till Rättsläkare kan göra säkrare bedömningar i förgiftningsfall med droger och läkemedel.

 • daniel lindstedt-biolog på laboratorieenheten linköping

  Daniel Lindstedt, biolog

  Att använda samma metod varje gång ett specifikt ämne ska spåras i ett laboratorium är helt nödvändigt. En tillförlitlig och pålitlig metod ger alltid ett säkert svar. Daniel Lindstedt ser till att Rättsmedicinalverket har rätt metoder för att analysera läkemedel och droger.

 • ung kvinna i laboratoriemiljö

  Frida Juhl, biomedicinsk analytiker

  En biomedicinsk analytiker har ett dolt arbetsområde, men kan spela en avgörande roll i utredningen av dödsorsaker och dödssätt vid rättsmedicinska obduktioner. För Frida Juhl är det lite av ett drömjobb att arbeta på Rättsmedicinalverket då hon brinner för att kunna leverera svar i dödsfallsutredningar och utveckla kvalitetsarbetet.

 • Johan Larsson

  Johan Larsson, rättspsykiater

  Rättspsykiatern Johan Larsson trivs i det teamarbete som han är en del av. Men i den utredande rättspsykiatrin är det i slutänden alltid Johans beslut som specialistläkare, som är avgörande.

 • Katharina Sjölin. rättsläkare

  Katharina L Sjölin, rättsläkare

  Katharina L Sjölin är läkare i rättvisans tjänst. När inträffade döden? Vad kan ha orsakat den? Hur kan de allvarliga skadorna på kroppen ha uppkommit? Att svara på frågor om döden är rättsläkarens viktigaste uppdrag.

 • Laila Ibrahim, omvårdnadspersonal på rättspsykiatrin i Göteborg.

  Laila Ibrahim, omvårdnadspersonal

  Omvårdnadspersonal inom den utredande rättspsykiatrin har främst andra uppgifter än att vårda. De observerar och dokumenterar intagna eftersom de ingår i ett team av specialister som utreder en misstänkts psykiska hälsa.

 • Porträtt på Rebecca Gahn, rättsodontolog vid Rättsmedicinalverket.

  Rebecca Gahn, rättsodontolog

  Rebecca Gahn är rättsodontolog, eller rättstandläkare som det också kallas. Hon identifierar döda som polisen ännu inte vet vem det är. Hon arbetar även med identifikation vid händelser och katastrofer med många döda.

 • Sara Öster, ST-läkare på rättspsykiatrin i Göteborg

  Sara Öster, rättspsykiater

  Sara Öster är specialist i rättspsykiatri och psykiatri. Intresset för det mänskliga psyket fick henne att satsa på den dubbelspecialisering som rättspsykiater innebär. Det är en lång väg att gå men inget val hon ångrar.

 • Jesper, samordningschef för rättsmedicin

  Jesper Greby, samordningschef för rättsmedicin

  Ny vävnad kan rädda liv, berättar Jesper Greby som är rättsmedicinsk enhetschef och donationssamordnare. Sverige är i det närmaste självförsörjande när det gäller vävnad för transplantation. En stor orsak till det är Rättsmedicinalverkets arbete med vävnadsdonation.