Alla nyheter

 • Disaster victim identification DVI

  Rättsmedicinalverkets arbete i samband med flygolyckan i Umeå

  2019-07-15

  Rättsmedicinalverket har fått en begäran av polisen att bistå i DVI-arbetet efter flygolyckan i Umeå. DVI står för Disaster Victim Identification och kopplas in i samband med större katastrofer och olyckor i Sverige eller utomlands. RMV:s uppgift är nu att tillsammans med polisens tekniker identifiera de omkomna.

 • Ändrade öppettider i huvudväxeln

  2019-07-05

  Under veckorna 28-32 har Rättsmedicinalverket växel ändrade telefontider. Växeln är då bemannad 09.00-14.30.

 • Styckmord är temat i nytt avsnitt av podden

  2019-07-03

  Det andra avsnittet av Rättsmedicinalverkets podd "Döden, hjärnan och kemisten" är mörkt, och kanske inte något för känsliga lyssnare. Ämnet är styckmord i Sverige och det handlar om två studier som har kartlagt samtliga kända fall av styckningar och styckmord sedan 1961 fram till och med 2017

 • Veronica Forsberg och Tobias Johansson vävnadsdonation rättsmedicinsk assistent tillvaratagande

  Rättsmedicinalverket behöver få stöd för vävnadstransplantation

  2019-06-24

  Rättsmedicinalverket står för cirka 25 procent av all vävnad förmedlad för transplantation. Myndigheten tillvaratar nästan all vävnad för transplantationer av hörselben och hud och andelen tillvaratagna hornhinnor och hjärtklaffar har ökat.

 • Första avsnittet av Rättsmedicinalverkets podd

  2019-06-11

  Avsnitt ett, av podden, Döden hjärnan och kemisten, handlar om tungt kriminella med psykisk ohälsa. Specialistläkaren Niklas Långström berättar om tecknen som visar sig tidigt i livet, för en människa i riskzonen att bli kriminell.

Cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats.