Hoppa till innehåll Hoppa till sidfoten

Alla nyheter

 • Exteriör på Rosenbad i Stockholm.

  Regeringen aviserar höjt anslag till Rättsmedicinalverket

  2021-09-15

  Regeringen har idag meddelat att Rättsmedicinalverket föreslås få ett tillskott på 36 miljoner kronor i budgetpropositionen som kommer att presenteras den 20 september.

 • Andreas Tillmar och Daniel Kling på rättsgenetik har skrivit boken ”Mass identification - Statistical methods in forensic genetics”

  Medarbetare på RMV bakom bok om massidentifikation med DNA

  2021-09-13

  Daniel Kling och Andreas Tillmar arbetar på den rättsgenetiska enheten på Rättsmedicinalverket (RMV). De och två andra internationella experter har skrivit boken ”Mass identification - Statistical methods in forensic genetics”. Boken handlar om att med hjälp av DNA identifiera kroppar efter olyckor och katastrofer.

 • provrör i provrörsställ

  Har du frågor om Rättsmedicinalverket och vår verksamhet?

  2021-08-30

  Att Rättsmedicinalverket är den medicinska länken i rättskedjan som bidrar till att lösa brott och utför för samhället viktiga uppgifter kanske du känner till?

 • Disaster victim identification DVI

  Rättsmedicinalverkets arbete i samband med flygolyckan i Örebro

  2021-07-09

  Rättsmedicinalverket har fått en begäran av polisen att bistå i DVI-arbetet efter flygolyckan i Örebro. DVI står för Disaster Victim Identification och kopplas in i samband med större katastrofer och olyckor i Sverige eller utomlands. RMV:s uppgift är nu att tillsammans med polisens tekniker identifiera de omkomna.

 • Lyssna på vår podd – Döden hjärnan & kemisten

  2021-07-09

  Semesterperioden är en tid för avkoppling. Rättsmedicinalverket vill därför passa på att rekommendera lyssning av vår podd under de sköna sommarmånaderna.

Cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats.