Hoppa till innehåll Hoppa till sidfoten

Alla nyheter

 • Skrik från förr på SVT med medarbetare från Rättsmedicinalverket.

  Se Rättsmedicinalverkets experter i tv-serie om historiska kriminalfall

  2022-07-04

  I en ny dramatiserad dokumentärserie på tv medverkar rättsmedicinalverkets experter. Serien handlar om historiska svenska kriminalfall.

 • Nytt poddavsnitt om läkemedelsförfrågningar

  2022-06-14

  Det tolfte avsnittet av RMV:s podd, Döden, hjärnan och kemisten, handlar om läkemedelsförfrågningar. Jenny Isaksson och Carl Söderberg berättar för lyssnarna om vilka frågor vår rättskemiska enhet ibland får från polis och åklagare.

 • provrör i ställ

  Myndighetsgemensam rapport om förgiftningsdödsfall

  2022-06-02

  Rättsmedicinalverket har tillsammans med Folkhälsomyndigheten, Läkemedelsverket och Socialstyrelsen haft regeringens uppdrag att ta fram en gemensam rapport med statistik avseende dödsfall till följd av läkemedels-och narkotikaförgiftningar.

 • kvinna i blåkläder i sal

  Markant minskning av antalet dödsolyckor med barn

  2022-05-31

  De senaste 30 åren har antalet dödsolyckor där barn förolyckats minskat med mer än hälften. Det visar statistik från Rättsmedicinalverket, RMV. Trenden med att färre barn dör till följd av olyckor är dessutom i stort sett samma oavsett vilken typ av olycka det handlar om.

 • Möt Frida Juhl, biomedicinsk analytiker som arbetar med dödsfallsutredningar

  2022-05-31

  En biomedicinsk analytiker har ett dolt arbetsområde, men kan spela en avgörande roll i utredningen av dödsorsaker och dödssätt vid rättsmedicinska obduktioner. För Frida Juhl är det lite av ett drömjobb att arbeta på Rättsmedicinalverket då hon brinner för att kunna leverera svar i dödsfallsutredningar och utveckla kvalitetsarbetet.