Hoppa till innehåll Hoppa till sidfoten

Alla nyheter

 • Exteriör på Rosenbad i Stockholm.

  10 miljoner extra till Rättsmedicinalverket i vårändringsbudgeten

  2021-04-07

  Regeringen har idag meddelat att RMV föreslås få ett tillskott på 10 miljoner kronor i den vårändringsbudget som kommer att presenteras senare i april. Pengarna innebär ett tillfälligt tillskott för 2021 och inte en permanent ökning av anslaget.

 • I det här poddavsnittet kommer två av Rättsmedicinalverkets rättstoxikologer, Fredrik Kugelberg och Robert Kronstrand, att berätta hur analyser och tolkningar av provsvar går till på den rättskemiska enheten.

  Nytt avsnitt av Rättsmedicinalverkets podd – Eftersupning och passiv cannabisrökning

  2021-03-29

  I Det åttonde avsnittet av podden Döden, hjärnan & kemisten pratar vi med två specialister i rättstoxikologi om eftersupning och passiv cannabisrökning. Du kan höra avsnittet i din podcastspelare.

 • Laila Ibrahim, omvårdnadspersonal på rättspsykiatrin i Göteborg.

  I den utredande rättspsykiatrin är omvårdnadspersonalen en viktig del av utredningen

  2021-03-25

  På den rättspsykiatriska undersökningsenheten i Göteborg är en av huvuduppgifterna att utreda om misstänkta gärningspersoner har en allvarlig psykisk störning. Där arbetar Laila Ibrahim som omvårdnadspersonal. Hennes observationer av häktade intagna är en viktig del av den rättspsykiatriska utredningen.

 • Johanna Loisel, rättsläkare och enhetschef vid rättsmedicin i Umeå.

  ”Ett rättsintyg kan bli helt avgörande i ett rättsfall”

  2021-03-11

  Ett rättsintyg berättar om skador och fynd på en kropp som kan ha betydelse för utredningen av ett brott. Det är Rättsmedicinalverket som skriver rättsintyg på uppdrag av polis eller åklagare. Här kan du se en film om rättsintyg och om hur viktigt bevismedel det kan bli för utgången i ett våldsbrottsärende.

 • Rättsmedicinalverkets årsredovisning 2020

  Läs Rättsmedicinalverkets årsredovisning för 2020

  2021-02-23

  Större delen av år 2020 har samhället präglats av pandemin. Ärendeinflödet till Rättsmedicinalverket har trots det bara påverkats i mindre omfattning och myndigheten har fortsatt kunna utföra sina uppdrag med hög kvalitet åt övriga rättsväsendet.

Cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats.