Alla nyheter

 • Nya platser öppnas för att klara fler rättspsykiatriska undersökningar

  2019-05-20

  Antalet rättspsykiatriska undersökningar ökar kraftigt och därför måste Rättsmedicinalverket (RMV) nu öppna nya platser. Antalet rättspsykiatriska undersökningar (RPU) ökade under 2018 med 16 procent och ökningen har fortsatt under inledningen av 2019.

 • Regeringen utvidgar försök med snabbare lagföring - RMV samarbetar med myndigheter

  2019-05-03

  Regeringen ska utvidga försöket med snabbspår. Bakgrunden är att det sedan januari 2018 pågår en försöksverksamhet i norra Stockholm för att snabbare kunna utreda och lagföra vissa typer av brott. Snabbförfarandet bygger på en metod för polisen att genomföra omedelbara utredningsåtgärder i samband med ett ingripande. En del av arbetet har varit att snabbare analysera blod- och urinprover avseende misstanke om rattfylleri och ringa narkotikabrott, vilket genomförts av Rättsmedicinalverkets rättskemiska laboratorieenhet i Linköping.

 • Logo for the symposium

  Read the programme for 13th Nordic Symposium on Forensic Psychiatry

  2019-04-25

  Rättsmedicinalverket står som värd för 13th Nordic Symposium on Forensic Psychiatry. Nu är programmet spikat, läs det nedan. English version follows.

 • Henrik Gréen

  Succé för forensisk forskning i Linköping

  2019-04-18

  Rättsmedicinalverket är med i ett omfattande forskningssamarbete i Linköping. En oberoende grupp forskare har nu utvärderat samarbetet och gett det högsta utdelade betyget.

 • Person i det rättskemiska laboratoriet som arbetar med analys av blodprov.

  Fler fall av drograttfylleri upptäcks med RMV:s nya metod

  2019-04-12

  För drygt ett år sedan bytte Rättsmedicinalverket, RMV, metod för att upptäcka droger vid misstänkt drograttfylleri. Nu visar en utvärdering att den nya metoden fångar upp fler droger och ger säkrare resultat.

Cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats.