Hoppa till innehåll Hoppa till sidfoten

Alla nyheter

 • Nya verksamhetsfilmer

  2022-01-25

  Nu finns det nya filmer som berättar om Rättsmedicinalverket och vår verksamhet. Följ med några av våra medarbetare som berättar om verksamheten från sin synvinkel.

 • rättsgenetik DNA-analys

  Rättsmedicinalverket leder internationellt samarbete om ny DNA-metod

  2022-01-20

  Rättsmedicinalverket och det amerikanska försvaret har utvecklat en ny metod för DNA-analys. Nu kan DNA i hundratals år gamla kvarlevor analyseras. Okända avlidna kommer att identifieras och fler gärningspersoner kommer att spåras.

 • Virtuell teknik hjälper rättsläkare vid undersökning av skottskador

  2022-01-10

  Sedan en tid tillbaka finns det en datortomografiscanner (CT-scanner) i gång på Rättsmedicinalverket rättsmedicinska enhet i Stockholm. Det ger bättre möjligheter till att hitta kulor vid skottskador. Det ger också bättre möjligheter att utesluta brott och förbereda inför obduktion.

 • Vialer på laboratoriet i Linköping

  Gratis faderskapsutredningar för kommuner och domstolar

  2021-12-22

  Från och med den första januari 2022, utför Rättsmedicinalverket rättsgenetiska analyser av faderskapsutredningar utan kostnad för kommuner och domstolar.

 • Vetenskapligt råd ska hjälpa Rättsmedicinalverket med forskning

  2021-12-06

  Som den medicinska länken i rättskedjan är det viktigt för Rättsmedicinalverket att kunna forska fram ny kunskap och driva utvecklingen framåt inom våra egna expertområden. Sedan 1 juli 2020 har myndigheten ett uttryckligt forskningsuppdrag i instruktionen och nu ska ett nyinstiftat vetenskapligt råd kvalitetssäkra och utvärdera resultaten av forskningen men även jobba prospektivt.