Alla nyheter

 • Rebecka Teglind skriver på en tavla

  Möt Rebecka Teglind, rättsmedicinsk assistent

  2018-05-16

  En rättsmedicinsk assistent har som främsta uppgift att assistera rättsläkare vid obduktioner. För Rebecka Teglind handlar arbetet mycket om ödmjukhet och respekt för döden och att kunna förvalta ett stort ansvar som en del av rättskedjan.

 • Johan Larsson

  Johan Larsson, rättspsykiater - expert på det mänskliga psyket

  2018-05-08

  Rättspsykiatern Johan Larsson trivs i det teamarbete som han är en del av. Men i den utredande rättspsykiatrin är det i slutänden alltid Johans beslut som specialistläkare, som är avgörande.

 • Marianne Kristiansson, professor och överläkare i rättspsykiatri, expert på våldsbejakande extremism.

  "Den med allvarlig psykisk störning klarar inte vardagen"

  2018-04-27

  Det är alltid Rättsmedicinalverket som utreder om en person som har handlat brottsligt, har gjort det under påverkan av en allvarlig psykisk störning. Något som är avgörande för om personen ska dömas till rättspsykiatrisk vård eller till fängelse.

 • Rättsmedicin

  Ett år efter terrordådet på Drottninggatan

  2018-04-10

  Klockan 14.53 fredagen den 7 april 2017 kördes en stulen lastbil i hög fart längs Stockholms största affärsgata Drottninggatan. De numera riksbekanta betonglejonen knuffades åt sidan av det tunga fordonet. Färden tog slut med en krasch i ytterväggen på varuhuset Åhléns City. Fem personer omkom och cirka 15 skadades.

 • Katarina Howner

  Personer med psykopatiska drag finns mitt ibland oss

  2018-04-06

  Katarina Howner, specialist i psykiatri vid Rättsmedicinalverket, har forskat länge om psykopati och psykopatiska drag. Hennes kunskaper är efterfrågade i samband med rättegången mot dansken Peter Madsen. Oavsett vilka svar Madsens rättspsykiatriska undersökning ger, så kan Katarina Howner berätta vad som kännetecknar personer som lider stor brist på empati. En del av dem kan klassas som psykopater och de finns mitt ibland oss.

Cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats.