Hoppa till innehåll Hoppa till sidfoten

Alla nyheter

 • Rättsmedicinalverkets årsredovisning 2020

  Läs Rättsmedicinalverkets årsredovisning för 2020

  2021-02-23

  Större delen av år 2020 har samhället präglats av pandemin. Ärendeinflödet till Rättsmedicinalverket har trots det bara påverkats i mindre omfattning och myndigheten har fortsatt kunna utföra sina uppdrag med hög kvalitet åt övriga rättsväsendet.

 • Christoffer Hansson Frumerie och Annika Lindberg på rättsmedicin i Linköping i skyddsutrustningen när det är covid-19.

  Att arbeta i skyddsutrustning under pandemin

  2021-02-18

  Pandemin har efter cirka ett år fortfarande greppet om tillvaron. På Rättsmedicinalverkets avdelningar för rättspsykiatri och rättsmedicin är arbetsdagarna inte som de var innan covid-19 började sprida sig. Kravet på skyddsutrustning försvårar arbetet och gör det ansträngande och tungt.

 • Skillnaden på den utredande och vårdande rättspsykiatrin

  2021-02-03

  I Rättsmedicinalverkets uppdrag ligger att göra bedömningar om personer som är misstänkta för brott kan lida av en allvarlig psykisk störning. Det är sedan domstolarna som beslutar om påföljd. Men vad händer sedan med personerna som döms till rättspsykiatrisk vård?

 • Analys av blodprov på rättskemi.

  Rättsmedicinalverket i samarbete för bättre folkhälsa och färre självmord

  2021-01-29

  Rättsmedicinalverket går med i ett myndighetssamarbete för att förbättra folkhälsan och minska antalet självmord. Rättsmedicinalverket har redan bidragit med unikt material om läkemedelsförgiftningar.

 • Över 4000 följare på Linkedin

  2020-12-23

  Gör som 4000 andra och följ oss på Linkedin för att ta del av vad som händer i den medicinska länken i rättskedjan.

Cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats.