Alla nyheter

 • Artbestämning

  Mänskligt eller inte?

  2018-07-13

  Ibland hittas skelettdelar i skog eller mark, och i många fall är det svårt att avgöra om benen är av mänskligt ursprung eller inte genom att bara titta på dem. Genom att rena DNA från vävnad kan Rättsmedicinalverket ge svar på frågan om ursprung.

 • Almedalsseminarium: Hur förebygger man dödligt våld?

  2018-07-06

  Dödligt våld sker inte bara genom skjutningar i gängmiljö utan sker ofta i bostadsmiljö mellan personer som känner varandra och utan vittnen. Shilan Caman från RMV medverkade i ett panelsamtal som arrangerades av Brå och diskuterade orsaker till och brottsförebyggande arbete mot dödligt våld.

 • Almedalsseminarium: Fentanyler - en farlig nätdrog som dödar

  2018-07-06

  Fentanyler är farliga, svårdoserade och extremt potenta. Dessutom lagliga. Hur ska polisen och övriga samhället komma åt problemet var temat för ett seminarium under Almedalsveckan. Från RMV deltog toxikolog Robert Kronstrand.

 • Almedalsseminarium: Komplext leda våldtäkter till åtal och fällande dom

  2018-07-05

  Varför leder inte fler misstänkta våldtäkter till åtal och fällande domar? Det var frågeställningen i ett av Polisens seminarier under Almedalsveckan. Niklas Långström från RMV deltog i egenskap av sexualbrottsforskare, tillsammans med Anna Lindström från polisen och åklagare Karin Lundström Kron.

 • Lars Werkström, ny generaldirektör för Rättsmedicinalverket

  2018-06-28

  Regeringen har idag utnämnt Lars Werkström till generaldirektör och chef för Rättsmedicinalverket. Han tillträder sin tjänst den 3 september.

Cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats.