Hoppa till innehåll Hoppa till sidfoten

Alla nyheter

 • Vanligt med förekomst av alkohol och läkemedel i drunkningsolyckor

  2021-06-17

  Rättsmedicinalverket har gått igenom alla drunkningsolyckor mellan 2015-2020. Sammanlagt 597 dödsfall har under den tiden skett till följd av drunkningsolycka i vattendrag, sjö, hav eller pool. I cirka 32% av fallen förekom alkohol i blodet och i 65 % av fallen hittades förekomst av minst ett läkemedel eller drog.

 • Mer detaljerade utlåtanden i medicinska åldersbedömningar

  2021-06-11

  I utvecklingsarbetet kring medicinska åldersbedömningar ser RMV nu en möjlighet att ytterligare differentiera utlåtandet om ålder. Fler studier med ett utökat vetenskapligt underlag och ytterligare statistiska beräkningar har medfört att myndigheten nu kan leverera svar uppdelade på fler möjliga kombinationer av resultat i undersökningarna.

 • Uppdrag att sammanställa statistik om dödsfall till följd av läkemedels- och narkotikaförgiftningar

  2021-06-09

  Rättsmedicinalverket har tillsammans med Folkhälsomyndigheten, Läkemedelsverket och Socialstyrelsen fått i uppdrag att sammanställa, analysera och presentera statistik avseende dödsfall till följd av läkemedels- och narkotikaförgiftningar.

 • Provrör med tester för analys för alkohol, droger och läkemedel.

  Frågor och svar om droger, alkohol och läkemedel

  2021-06-03

  Rättsmedicinalverket får många frågor om våra analyser av alkohol- och drogtester som vi utför. Därför har vi nu en sida där vi ger svar på några av de vanligaste frågorna vi får.

 • RMV återupptar rättspsykiatriska undersökningar av icke häktade

  2021-05-24

  Rättsmedicinalverket kommer inte längre att söka anstånd för rättspsykiatriska undersökningar med anledning av pandemin. Sedan i november 2020 har RMV sökt anstånd för dessa undersökningar när det gäller personer som inte är häktade. Folkhälsomyndigheten och regeringen har aviserat lättnader i vissa restriktioner och RMV ser åter möjlighet att genomföra undersökningarna.

Cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats.