Hoppa till innehåll Hoppa till sidfoten
IT-projektledare Rickard Lindfors
IT-projektledare Rickard Lindfors. Foto: John Henzlert
mer

IT-projektledare driver digitalisering

2017-03-15

Rättsmedicinalverket ska minska pappersarbetet och istället digitalisera informationen. IT-projektledare Rickard Lindfors har varit på myndigheten i tre år och redan drivit flera stora IT-projekt.

– Som IT-projektledare arbetar jag i team med bland annat rättsläkare och rättspsykiater. Jag stöttar de delar av myndigheten som deltar i polisens förundersökningar och domstolarnas brottmål, säger Rickard Lindfors.

Med bakgrund som programmerare sökte sig Rickard till Rättsmedicinalverket efter att bland annat ha utvecklat och projektlett systemutveckling för statliga myndigheter i Norge. Vid Rättsmedicinalverket har han lett IT-arbetet i flera olika utvecklingsprojekt.

Det är alltid spännande projekt och ett fritt arbete under eget ansvar.

– Jag har bland annat kvalitetssäkrat all elektronisk hantering av remisser och svar på droganalyser som kommer till oss från Kriminalvården. Ett annat projekt som pågår är att flytta informationsutbytet med Polisen till digitala kanaler. Det kommer att effektivisera och bidra till ökad säkerhet.

Ett utlåtande från en rättsläkare vid Rättsmedicinalverket kan vara avgörande bevisning i en mordrättegång. Och myndighetens många rättspsykiater svarar på domstolarnas frågor om misstänkta gärningspersoner och ifall de lider av allvarlig psykisk störning. Mycket arbete inom Rättsmedicinalverket är belagt med sekretess och därför är säkerheten viktig.

– Vi har många intressanta verksamhetsområden på sex olika orter från Lund i söder till Umeå i norr. Det är alltid spännande projekt och ett fritt arbete under eget ansvar. Möjligheten vi har att inom vissa ramar kunna planera arbetsdagarna är viktigt för mig som är trebarnsfar. Annars skulle det inte fungera med lämning och hämtning på dagis.

På Rättsmedicinalverket väger medarbetare vid IT-enheten tungt. Myndigheten är en del i rättskedjan och här hanteras känslig information som kräver säker digital överföring och arkivering.

– Jag kan rekommendera att söka IT-tjänster här på Rättsmedicinalverket, speciellt om du har en bredd som gör att du förstår den bakomliggande tekniken. Här uppskattas dina kunskaper och det är ingen tvekan om att du och ditt arbete betyder mycket för helheten.

Bevaka gärna vår jobbsida för kommande lediga IT-jobb