Hoppa till innehåll Hoppa till sidfoten

Rättsmedicinalverket identifierar omkomna i Stockholm

mer 2017-04-09

Rättsmedicinalverket har bistått polisen i identifiering av offren vid attacken på Drottninggatan då en lastbil körde på flera personer.

Efter attacken i Stockholm fredagen den 7 april begärde polisen Rättsmedicinalverkets hjälp att identifiera de omkomna. Arbetet har genomförts av våra experter inom rättsmedicin och rättsgenetik tillsammans med polisens specialister.

Fakta om identifiering

När en människa har avlidit är det viktigt att identifiera personen. Det är polisens ansvar att identifiera en omkommen person. För att säkerställa identifieringen kan polisen ta hjälp av Rättsmedicinalverket, som utför identifieringar av avlidna med hjälp av tandidentifiering eller DNA.
Identifiering av avliden

Vid en större katastrof med flera döda aktiveras något av Rättsmedicinalverkets team för Disaster Victim Identification, så kallade DVI-team. Teamens uppgift är att tillsammans med polisens tekniska specialister identifiera de omkomna.
Identifiering av avlidna vid katastrofer (DVI)

Om du har frågor
Krisinformation.se förmedlar information från myndigheter och andra ansvariga till allmänheten före, under och efter en stor händelse eller kris. Här får du aktuell information från Polisen, Säpo, Stockholms Stad och andra aktörer som hanterar händelserna i Stockholm.
Krisinformation.se