Hoppa till innehåll Hoppa till sidfoten
mer

Press

Här finns information och användbara länkar för dig som är journalist eller jobbar på en nyhetsredaktion. Här hittar du bland annat kontaktuppgifter till vår presstjänst samt länkar till våra pressbilder, nyheter, pressmeddelanden och statistik.

Rättsmedicinalverket är den medicinska länken i rättskedjan. Hos oss jobbar experter inom våra fyra ansvarsområden rättsmedicin, rättspsykiatri, rättsgenetik och rättskemi.

Vill du göra en intervju med någon av våra experter eller ledande företrädare? Kontakta presstjänsten som mer än gärna hjälper till att förmedla kontakt och hitta rätt person.

Notera att Rättsmedicinalverkets personal, förutom i extrema undantagsfall, är förhindrade av sekretesslagstiftningen att uttala sig om enskilda fall. Däremot hjälper vi mer än gärna till att svara på generella frågor och bidra till ökad förståelse för våra respektive ansvarsområden.

Rättsmedicinalverkets pressrum

Vårt pressrum hittar du hos TT Nyhetsbyrån, via.tt.se.

Nyheter från Rättsmedicinalverket

På sidan Aktuellt kan du läsa våra nyheter från oss på Rättsmedicinalverket.

Bildarkiv

Ladda ner bilder eller logotyp från vårt bildarkiv i Mediaflow.

Här kan du ladda ner pressbilder på bland annat Rättsmedicinalverkets generaldirektör och några av våra experter samt bilder från våra verksamheter – rättsmedicin, rättspsykiatri, rättsgenetik och rättskemi.

Ange alltid fotografens namn. I bildarkivet finns även våra logotyper och vår grafiska profilmanual.

Rättsmedicinalverket i media

Vi har samlat aktuella artiklar i media som handlar om Rättsmedicinalverket och vår verksamhet.

Aktuell statistik

På vår sida Statistik hittar du statistik inom våra olika verksamhetsområden.