Hoppa till innehåll Hoppa till sidfoten

Rättsmedicinalverket – den medicinska länken i rättskedjan.

Vi är en expertmyndighet som bidrar till ett rättssäkert samhälle.

Informationsfilm om RMV
16:42 | Svenska undertexter

Nyheter

 • Analys av blodprov på rättskemi.

  Frågor och svar

  Här hittar du svar på vanliga frågor om drogtest inom alkohol, läkemedel och droger

 • Provrör på rättskemiska laboratoriet

  Sök rättskemiska analyser

  I vår analyslista kan du filtrera via provtagningsmaterial eller söka på substans. Klicka på en analys för mer information samt metod. Du hittar även anvisningar för provtagning samt råd om förvaring och transport.

 • På rättsgenetiska laboratoriet

  För socialtjänsten: Faderskap

  Här kan du som arbetar inom socialtjänsten hitta information om hur du beställer en faderskaps- eller moderskapsutredning. Alla uppgifter kring klienterna lagras enligt personuppgiftslagen och utredningen är sekretessbelagd.

 • Undersökning för rättsintyg

  Vad är ett rättsintyg?

  Rättsintyg är ett läkarintyg om skador eller annat som kan ha betydelse vid utredning av ett misstänkt brott. Intyget är ofta en viktig del av förundersökningen och används bland annat för att avgöra hur ett brott ska rubriceras. Rättsmedicinalverket har sedan 2006 huvudansvaret för rättsintygen i Sverige.

 • Rättspsykiatrisk utredningsenhet

  Rättspsykiatrisk undersökning

  I en rättspsykiatrisk undersökning utreder ett rättspsykiatriskt team om en brottsmisstänkt har någon form av allvarlig psykisk störning. Resultatet av undersökningen kan ha avgörande betydelse för om personen döms till fängelse eller rättspsykiatrisk vård.

Rättsmedicinalverket i media

Rättsmedicinalverket

Vi är en expertmyndighet inom rättsväsendet. Genom opartiska analyser och bedömningar ger vi tillförlitliga svar som hjälper polis, åklagare och domstolar i olika brottsutredningar. Vi är en länk i rättskedjan och bidrar till ett rättssäkert samhälle.